Raku 44 Performance Cruiser Catamaran

De Raku 44 biedt zeeën van ruimte. Het is daarmee een échte catamaran. De Raku overtroeft op een ander terrein: een enorm snelheidspotentieel. De licht sterke constructie zorgt voor weinig nat oppervlak en het catamaran concept voor een hoog zeildragend vermogen. De omgekeerde boeg (om “duiken” tegen te gaan) en het strakke lijnenspel geven de catamaran een fraai, bijna futuristisch, uiterlijk.

Indeling
De standaardindeling omvat een centrale badkamer in de romp en een tweede badkamer naar voren in de bakboord. Een opstelling met vier hutten is beschikbaar met centrale badkamers in beide rompen.

Kuip
Er zijn twee kuipindelingen: één met het stuurstation achter en één met de stuurstand tegen de kajuit geplaatst. In beide gevallen is het een dubbele stuurstand.

Motoren
Binnenboorddiesels hebben de voorkeur voor zeilen in open oceaan en beveiliging voor het oversteken van staven, maar buitenboordmotoren kunnen worden gemonteerd als de boot voornamelijk in beschermde wateren vaart. Tevens kan een elektrische systeem van Oceanvolt geplaatst worden.

Zwaarden en vaste kielen
Het standaardontwerp wordt geleverd met zwaarden, maar de cat kan ook met vaste kielen uitgerust worden.

Specificaties

L.o.a 13,5 m
B.o.a. 7,16 m
B. CL-CL 2.80 m
D Zwaarden 2,20 m
D vaste kiel 1,15 m
Displ. 6.177

Zeilplan

Grootzeil 69.25 m2
Self Tacking Jib 30.41 m2
Code Zero 53.51 m2
MH Gennaker 92.36 m2

Indeling

Zeilplan Raku 44

Raku 44 deklayout

–  Details in ontwerp en maatvoering kunnen nog worden gewijzigd  –